···

El Hierro

Vom Wind
geformte Bäume

···
Video ansehen Wanderwege El Hierro
KANARISCHES ARCHIPEL

In diesem Abenteuer steige ich den Wanderweg Camino de Jinama auf El Hierro hinauf und entdecke die einzigartigen Bäume, die der Passatwind geformt hat.

ALTAVISTAN ERÄMAJA

Samaa polkua päästään Refugio de Altavistaan, Espanjan korkeimmalla sijaitsevaan erämajaan 3.270 metrin korkeudessa. Tänne pääsy kestää noin 4 tai 5 tuntia, mutta paikka on näkemisen arvoinen. Sen jälkeen käytämme 2 viimeistä tuntia kulkeaksemme aivan kraatterille saakka.

TEIDEN HUIPPU

Olemme nyt 3.720 metrin korkeudella merenpinnasta. Päätin tulla katsomaan Teiden varjoa illansuussa, ja maisema on todella vaikuttava. Olen suorastaan sanaton.

KIRJOITA NÄMÄ NEUVOT / SUOSITUKSET MUISTIIN

- Teiden varjoa voi tarkastella sekä illansuussa että aamunkoitteessa.
- Muista varautua suojaavilla ja vuoristoon sopivilla vaatteilla ja jalkineilla, olipa vuodenaika sitten mikä hyvänsä. 
- Huipulle saakka nousemiseen täytyy varata etukäteen lupa silloin, kun nouset sinne riippuhissin toiminta-aikaan (ks. aikataulut kauden mukaan).
- Jos haluat päästä kraatterille saakka, suosittelen, että lähdet matkaan erämajasta noin klo 5.00 ja 5.30 välisenä aikana päästäksesi perille ennen aamunkoittoa. Yöpymiseen tarvitaan myös varaus etukäteen. Jos yövyt erämajassa ja pääset huipulle ennen klo 9.00, kraatterille nousuun ei tarvita lupaa.